Ismerjük meg az Óvodások világát

Ismerjük meg az Óvodások világát

2022, március 10

“Egy gyerek szemében nincs hét csodája a világnak. Hétmillió van.”
                                                                                                      (Walt Streightiff)

A legújabb Óvodások világa kiadványunk egy színes és érdekes kalauz a legkisebbek számára, mely elkísér az őket körülvevő nagy világ megismerésének csodálatos útján.

Rengeteg téren szereznek új ismereteket és megszilárdítják a már meglévőket, mint például a természet (növények és állatok, évszakok), a társadalom (emberek, akik körülvesznek, közúti nevelés), a művészet és a kultúra (képzőművészet, zene és hangszerek), a nyelv és a kommunikáció (beszéd, íráshoz szükséges grafomotoros készségek), és a matematika terén (számok és összefüggések, geometriai alakzatok, logika). Az új információkat lépésről-lépésre sajátítják el, különféle szituációk és jelenségek segítségével, melyek őket körülveszik (az időjárás változása, kirándulások, közlekedési nevelés, egészséges táplálkozás…).

A füzet továbbá tartalmaz kreatív feladatokat is, melyek fejlesztik a finommotorikát, a grafomotoros készségeket, valamint a kommunikációs és matematikai készségeket is. A feladványok versbe vannak foglalva, hogy megragadják a gyerekek figyelmét és motiválják őket az egyszerű feladatok megoldására (Nézd meg az arcokat és próbáld utánozni a kifejezéseiket. Színezd ki azt, amelyiket sikerült utánoznod… Nevezd meg a testrészeket és a kijelölt részre rajzold körbe a kezed… Festékbe mártott ujjal színezd ki sárgára a méhkas tetejét...). Ráadásul minden oldalt gyönyörű szerzői illusztráció díszít, mely a füzettel való foglalkozást egy mesebeli utazássá varázsolja. 

Megtanulják, milyen színek világítanak a közlekedési jelzőlámpán, milyen élelmiszerek egészségesek a pocakjuk számára, közelebbről megismerik a geometriai alakzatokat, nemzeti szimbólumokat, alkotnak egy saját csodálatos bolygót és megismerkednek a szelektív hulladékgyűjtés fogalmával.


Papír, üveg, műanyag,

Szemetelni nem szabad!

Színek szerint most már tudom,

Szelektíven hová dobom! 


Az Óvodások világa előnyei:

  • a kreatív feladatok támogatják a finommotorika fejlődését
  • vidám versekbe foglalt feladatok
  • a matematikai és kommunikációs készségek fejlesztése
  • a logikus és kritikus gondolkodás fejlesztése, valamint a kreativitás és képzelőerő buzdítása
  • a színekkel, közlekedéssel, családtagokkal, évszakokkal, egészséges életmóddal kapcsolatos általános ismeretek elsajátítása
  • a feladatok pozitív kapcsolatot formálnak a természethez és a környezetvédelemhez
  • színes és vonzó borító, csodálatos illusztrációk

Tárjuk ki a világ ajtaját a legkisebbek számára is az Óvodások világa kiadvánnyal!