Kisügyes - otthon minden témában!

Kisügyes - otthon minden témában!

2022, április 21

Labirintusok, Számolás, A világ és én, Rajzolás + Környezetvédelem, Évszakok, Világűr, Járművek - ismerjék meg a sikeres Kisügyes sorozat munkafüzeteit!

Milyen színű a tenger és milyen alakú a vonat? Mi tartozik a piros színű kukába? Mikor biztonságos átkelni az úton? Hogy hívják a naprendszerünk egyes bolygóit és melyik évszakban aratunk? Ezekre a kérdésekre is válaszolnak a Kisügyes füzetei. 

A Kisügyes tematikus munkafüzetek elkísérik a gyerekeket egy felfedezéssel és ismerkedéssel teli úton. Minden füzet rengeteg feladatot tartalmaz, melyek egy adott területen való ismeretszerzésre és a praktikus készségek fejlesztésére (finommotorika, grafomotoros készségek, önálló gondolkodás, képzelőerő, megfigyelőképesség, vizuális észlelés) irányulnak.

Az 1. rész füzetei:

Rajzolás - a finommotorika fejlesztésére irányul - (Kösd össze a pontokat képekbe! Rajzold a kép tükörképét a megadott négyzetrácsba!) - így tanulva a rajzolást és a finom kézmozgást.

A világ és én - a feladatok támogatják az általános műveltség, a logika, az elemzés és részletérzék fejlődését (Karikázd be a tárgyat, amelyik nem illik a sorba! Nevezd meg a hangszereket! Mi borítja a halacska testét?). 

Számolás - a füzet sokféle színes, 10-ig való számolásra és a geometriai alakzatok felismerésére irányuló feladatot tartalmaz (Egészítsd ki a számsort! Kösd össze a képeket a számokkal! Számold meg és kösd össze az ábrákat a geometriai alakzatokkal! stb.)

Labirintusok - a megfigyelőképességet és a koncentrációt veszi célba. Olyan feladatokat tartalmaz, mint a helyes útvonal kijelölése vagy a két kép közötti különbségek keresése.

A 2. rész füzetei:

Környezetvédelem - támogatja a gyermekek környezetvédelem iránti érdeklődését és viselkedését. A feladatok fejlesztik a finommotorikát (színezés, szaggatott vonalak átírása), a koordinációt (labirintusok), valamint az ismeretszerzést (szelektív hulladékgyűjtés, környezetbarát közlekedés stb.).

Járművek - játékos formában ismerteti a gyerekeket a közlekedés alapszabályaival (képek befejezése, színezés, szaggatott vonalak átírása, labirintusok). Ráadásul hasznos információkat tartalmaz a közlekedési nevelés területéről is (mikor biztonságos átkelni a zebrán, ki közlekedhet az adott útvonalon…). 

Világűr - vidám világűr tematikájú munkafüzet. A gyermekek feladata eljuttatni az űrlényeket az űrhajókhoz, kijelölni az űrhajók és rakéták helyes útirányát… A feladatok a grafomotoros készség fejlesztésére és az egyszerű számolásra irányulnak. A szülők segítségével pedig még a naprendszerünkben található bolygók megnevezéseit is megtanulhatják.

Évszakok - változatos, évszakokat érintő feladatok sora. Tavasszal a gyermekek megszámolhatják a hímes tojásokat, nyáron kirándulhatnak egyet, ősszel összepárosíthatják a leveleket az árnyékukkal, majd télen segíthetnek a kislánynak megtalálni a karácsonyfához vezető utat.

A feladatok nehézsége a gyerekek igényeihez lett alakítva. Már 3 éves kortól ajánlott, de kiváló elfoglaltságot biztosít minden óvodás számára!


Mik a Kisügyes előnyei?

  • ismeretterjesztés az adott területeken 
  • a megfelelő szokások elsajátításának támogatása (szelektív hulladékgyűjtés, biztonságos átkelés az úttesten stb.)
  • az önálló gondolkodás, koncentráció és koordináció fejlesztése
  • a finommotorikus és grafomotoros készségek fejlődésének támogatása
  • a vizuális képzelet fokozása, valamint a különbségek és részletek észlelésének javítása
  • a megfigyelőképesség megerősítése
  • praktikus formátum, perforált oldalak
  • minden oldalon csak egy feladat található, így nem oszlik a gyermek figyelme
  • színes tervezés
  • kiváló segéd az óvodai tanításhoz
  • a füzetek könnyűek és könnyen tárolhatóak - könnyedén csomagolhatóak egy hosszabb autóútra, kirándulásra vagy akár az orvosi rendelőbe is

NE HAGYJA KI! Szerezze meg mind a 8 Kisügyes munkafüzetet egy MEGA CSOMAGBAN kedvezményes áron, 7490 forintért!