Hosszú út áll előtted gyerekekkel? Itt van pár tipp, hogyan ússzuk meg problémamentesen

Hosszú út áll előtted gyerekekkel? Itt van pár tipp, hogyan ússzuk meg problémamentesen

2023, július 27

Nem tudom te hogy voltál gyerekként az utazással, de én azt hittem, hogy egyszer majd egy autóban fogok lakni. A kedvenc könyveim az utasülésen csücsülnének, én a hátsó üléseken aludnék, a csomagtartó pedig egy mobilkonyha lenne. Előnyei? Minden fontos kéznél van, és minden pillanatban új kilátás nyílik az ablakból. Igaz, valójában felnőttként nem az autómban lakom, de ismerek néhány módszert, amelyekkel élvezetesebbé tehetem a hosszú utakat.

Egy kis találékonysággal és megfelelő segítőkkel minden megoldható. De mindenekelőtt itt van néhány tipp, amelyek segítenek, ha gyomorproblémáid támadnak.

A rosszullét nem kellemes, de vannak módszerek a megelőzésére vagy enyhítésére. Kerüld például a nehéz ételeket, viszont ne utazz éhgyomorra sem. Válassz könnyű ételeket, mint a gyümölcs (ne legyen túl savanyú) vagy a száraz keksz. Tartsd be az ajánlott napi folyadék bevitel, ideálisan csak tiszta vizet igyál, de alkalmas lehet a gyógytea is (pl. frissítő menta). Az édesített és szénsavas italok biztosan nem örvendetes választások, ezek csak fokozhatják a hányingert. A mentolos cukorka vagy a rágógumi is alkalmas nagyobb gyermekek számára.

Az autó rendszeres szellőztetése és kellemes hőmérséklet fenntartása is javasolt. Alkalmas menetirányban, vagy középen ülni, hogy a gyerek lássa az utat. Kerüld a parfümök vagy erős illatanyagok használatát, és tarts gyakrabban szünetet. Így még egy hosszú autóút is elviselhetőbbé válik, és teret ad más tevékenységeknek.

A rosszullét után űzzük el az unalmat is!

A hányinger és a gyomorproblémák leküzdése után egy másik probléma is felmerülhet - az unalom. Erre a problémára is van néhány megoldásunk.

A jó öreg klasszikus soha nem okoz csalódást. A név, város, állat és tárgy vagy barkóba olyan játékok, amelyeket szinte minden generáció ismer. Néha nem kell újra feltalálni a kereket, az igazi szórakozást pedig a bizonyított segítők biztosítják. Amikor gyerekként nyaralni mentünk a szüleimmel, sok időt töltöttünk mondókázással. Még mindig emlékszem cirmos-cicára vagy csip-csip csókára. Egy adott színű tárgy keresése is rendkívül szórakoztató játék volt a számomra. Hány narancssárga tárgyat találsz egy autó fekete belsejében egy szürke autópályán? A feszültség szinte tapintható volt.

Előfordulhat azonban olyan helyzet is, amikor neked az adott helyzetre kell figyelned, és így a gyermeknek magában kell elszórakoznia egy ideig. Ilyenkor felügyeletet nem igénylő asszisztenseket javaslok. A Big Block munkafüzetek alkalmasak társak az autóba. Kemény hátlappal rendelkeznek, így a rajzolás nem okoz gondot. Csakúgy, mint a Rajzolj lépésről lépésre mágneses könyvek. A gyerekek megtanulhatják a hosszú út során hogyan kell állatokat, gyümölcsöket és zöldségeket rajzolni. A rajzok méghozzá egy mozdulattal eltüntethetőek így a szórakozás hosszasan nem ér véget.

A Tapikönyvek pedig érdekesek lehetnek a kisebb gyermekek számára. Amellett, hogy a színes kialakítás elvarázsolja a csöppségeket, a 3D kialakításnak köszönhetően még a tapintási érzékszerveket is fejleszti.

Nemcsak az utazás, hanem a vízparti, a felnőttek által szeretett semmittevés is nagyon unalmasnak tűnhet a gyerekek számára. Olvass tovább, és megtudod, mely termékeket és aktivitásokat érdemes megfontolni a medencéhez vagy a tengerparthoz.

A megfelelő segítők mellett nem kell lemondani a semmittevő heverészésről. A gyerekeket nem fogja fenyegetni az unalom!

Míg a felnőttek számára a nyaralás egy lehetőség a kikapcsolódásra és a lustálkodásra, addig a gyerekek ezt másképp látják. Emlékezzünk vissza az óvodai édes alvásra, amit a kicsik annyira utálnak. Sajnos gyerekként nem tudjuk értékelni azt, amit felnőttként szeretünk. Valószínűleg abban sem lelik örömüket, ha semmit sem csinálnak a tengerparton vagy a medence mellett, ezért van néhány tippünk a látszólagos unalom elűzésére.

A Hurrá, víz! kifestőkönyvek ideális termékek a víz mellett eltöltött napokhoz. Alkalmasak kültéri használatra, így a gyerekmedencéből véletlenül kifröccsent víz sem árt nekik, és egy vízzel megtölthető toll segítségével érdekes dolgokat fedezhetnek fel a gyerekek a víz alatti világból, ill. az állatkertből.

A kisebb gyerekek számára alkalmas alternatíva a mágikus hatású Pancsikönyv. A vízbe merítés után a könyv lapjai kiszíneződnek, és színes víz alatti világot, lédús gyümölcsöket vagy erdei állatokat tárnak elénk. Száradás után a színek újra eltűnnek, és a gyermek újra és újra élvezi a varázslatos hatást.

Hasznos játék lehet a Vízzel festhető szőnyeg is, amely a vízzel való érintkezésnél azonnal színt vált. Így a foglalkozás közben a gyermek nem csak játszik, de fejleszti a finommotorikáját, a szem-kéz koordinációját. A csomagolás két tollat, két műanyag betűsablont és egy ábrák rajzolását segítő útmutatót tartalmaz, amelynek köszönhetően a különféle képek rajzolása valóban gyerekjáték. Mikor a szőnyeg megszáradt, a rajzok eltűnnek és a szőnyeg újrahasználható. A szórakozás és kreativitás így nem ismer határokat!

Szép nyarat kívánok!