Hogyan segíts gyermekednek megküzdeni a dac, félelem és a harag érzésével? Próbáld meg meséken keresztül!

Hogyan segíts gyermekednek megküzdeni a dac, félelem és a harag érzésével? Próbáld meg meséken keresztül!

2024, április 22

Egedjétek meg, hogy bemutassunk nektek három édes történetet, amelyek a barátság fontosságát hangsúlyozzák, és érzékenyen mutatnak rá különböző érzésekre, amelyekkel a gyerekek gyakran találkoznak. Sok gyerek azonosulni tud majd a haragos vízilóval Noellel, a félénk oroszlánnal Leóval vagy a szorongó mackóval Teóval. A szülőknek pedig lehetőségük nyílil a közös beszélgetésekre ezekről az érzésekről, valamint olyan konkrét helyzetekről, amelyekben a gyermekük szorongást, haragot vagy félénkséget tapasztal.

             

Leó olyan bátor szeretne lenni, mint más oroszlánok, ám gyakran eluralkodik rajta a félelem. Még a tóban sem mer megmártózni, ahol a dzsungel állatai vidáman játszanak - inkább a bokrok mögé rejtőzik. Nagy meglepetésére a szomszéd bokor mögött is rejtőzött valaki, nem más, mint Bim, a kiselefánt. A két sorstárs úgy dönt, hogy együtt lépnek rá a bátorság felé vezető útra. Kivel találkoznak ezen az úton? Hogyan próbálnak nekik segíteni a barátaik? Tarts velünk, és légy része a kalandoknak, amelyek várják őket ezen az izgalmas utazáson! 

Teó, a medve, úgy véli, hogy a világ túl nagy és ijesztő. Állandóan fél valamitől, és nem szívesen hagyja el a biztonságos otthonát. Fél, hogy elcsúszik a vízen, megbotlik egy kőben vagy leesik egy fáról. Szerencsére egy napon találkozik róka Rózával, aki a legjobb barátjává válik, és meghívja őt egy ottalvós születésnapi bulira. Teó, összeszedve minden bátorságát beleegyezik, viszont éjszaka hiányozni kezd neki az anyukája. Másnap nagyon szomorú lesz amiatt, hogy nem tudta legyőzni a félelmét. Róza rendkívüli ajándékot készít neki - egy félelmet enyelő dobozt. De mire is jó ez a doboz? Tarts velük, hogy megtudd! 

 Noel, a kis víziló, nagyon gyorsan haragossá válik. Duzzog, ha fogat kell mosnia, ha le kell ülnie ebédelni vagy amikor haza kell mennie a játszótérről. Egy napon sportversenyt rendeznek az iskolában, ahol Noel második lesz futásban és az úszásban is. Ő azonban nyerni szeretett volna. Miközben duzzogva üldögél a tó partján, letelepszik mellé egy kócsag, aki néhány jó tanáccsal látja el,, amelyek segítségére lehetnek a düh leküzdésében. Mit tanácsolt neki a kócsag? Tarts velünk, hogy megtudhasd!

Miért hasznosak a Yoopy érzelmi intelligenciát fejlesztő mesekönyvei? 

  • A mesekönyvek nemcsak elolvashatjátok, hanem meg is lehet őket hallgathati speciális effektusokkal kiegészítve (susogás, csobbanás, koppanás...) – elég beolvasni a borítón található QR-kódot
  • A könyvek emellett tartalmaznak néhány tanácsot a félős, félénk vagy dühös gyerekek szüleinek, valamint számos tippet a szorongás, félénkség vagy harag leküzdésére.
  • A történetek egyszerűek, érthetőek és a gyerekek könnyen levonhatják belőlük a tanúlságot. 

Érzelmi intelligencia fejlesztő mesekönyveinket most megvásárolhatod kedvezményes csomagáron is ITT.