GYERE VELÜNK EGY PÖTTYÖS KALANDRA!

GYERE VELÜNK EGY PÖTTYÖS KALANDRA!

2023, június 27

A kreativitás új dimenzióját hoztuk el a gyermekek számára – a pontfestést. Ez egyfajta alternatívája az ujjfestésnek, de azzal a különbséggel, hogy a gyermekek ruhái tiszták maradnak. Újdonságunk három munkafüzetből áll Rajzolj pöttyökkel - Állatok, Járművek és Séta közben (Dot painting – Animals, Vehicles, On a walk).

Hogyan dolgozzunk a munkafüzetekkel?

Minden munkafüzet 20 lapból áll (A4-es formátum). Mindegyiken van egy szaggatott vonalakból kialakított kép, amely részben vagy teljesen ki van töltve kontúrkörökkel - pontokkal. A kis művészek feladata, hogy szaggatott vonalak összekapcsolásával egészítsék ki a képet, majd „pontozással” fessék azt meg. Tökéletes művészeti segédeszközként szolgál a Yoopy sticks – egy robusztus (1,5 cm átmérőjű), élénk színű filctoll szett, amelyek mellesleg INGYEN járnak a mindhárom munkafüzetből álló csomaghoz. Természetesen a képek készítéséhez használhatunk színes ceruzát, zsírkrétát, fixet vagy más népszerű segédeszközöket is. Hozzátesszük, hogy a pontok színezésének technikája csakis a mini művészeken múlik.

A pöttyözés előnyei

A pöttyözés a kreatív élvezet egyedülálló módja, amely nem igényel különösebb művészi készségeket – de még így is szép műalkotásokat tud készíteni a gyermek (miközben nem kell nagy tapasztalattal rendelkeznie festésben vagy rajzolásban). A pöttyözés ugyanakkor fejleszti a finommotorikát, a szem-kéz koordinációt, a koncentrációs készséget és a grafomotoros készségeket. Szeretnénk hozzátenni, hogy a pöttyözés, mint festési technika remek választás, főleg azoknak a kis gyerekekenek, akik még csak most tanulják az íróeszközök helyes tartását. Ezért is ajánljuk a színes Yoopy sticks filceket, amelyek tökéletesen illeszkednek a gyermeki kézbe. A gyerekek könnyedén ökölbe kaphatják és megszoríthatják őket, a munkafüzetekben található kész motívumoknak köszönhetően pedig gyönyörű képeket készíthetnek aranyos állatokról, közlekedési eszközökről vagy különféle jelenetekről, amelyekkel egy séta közben vagy az óvodába vezető úton találkozhatnak.

Előnyei:

  • nyelvi semlegesség (feladatok szöveges utasítások nélkül)

  • perforáció, amely megkönnyíti a lapok kitépését

  • képzeleterő fejlesztése rajzos feladatokon keresztül

  • praktikus széles fekvésű formátum

A Rajzolj pöttyökkel munkafüzetek bónusza egy képes szótár, amely támogatja a szókincs fejlesztését és az általános ismeretek bővítését (minden lap négy olyan képet tartalmaz, amelyek a központi képhez kapcsolódnak; a képek egy részét a gyerek kiszínezheti a saját képzelete szerint).

Vásárolj olcsón, és szerezd be mindhárom munkafüzetet remek csomagáron ajándék Yoopy sticks-el együtt, melyeket ingyen hozzácsomagolunk a rendelésed mellé.