Ugrás a tartalomra

Üdvözöljük, vendég

Miért hasznosak a kontrasztos kártyák a babák számára?

Miért hasznosak a kontrasztos kártyák a babák számára?

A babák fejlődése első néhány hónapban rendkívül gyors és lenyűgöző. Ebben az időszakban az egyik legfontosabb érzékszervük, a látás, különösen nagy változásokon megy keresztül. A kontrasztos kártyák kifejezetten a csecsemők látásfejlődésének támogatására lettek kifejlesztve.

Miért fontosak a kontrasztos minták?

Az újszülöttek látása kezdetben homályos, és csak a nagyon erős kontrasztokat képesek érzékelni. A fekete-fehér minták kimondottan alkalmasak arra, hogy felkeltsék a csecsemők figyelmét, mivel ezek a színek nagy kontrasztban állnak egymással, így könnyen észlelhetőek. Ezért az első három hónapban a fekete-fehér kártyák a legideálisabbak.

A következő három hónapban a babák látása már élesedik, és elkezdenek felismerni más színeket is. Ekkor a fekete-fehér-piros kártyák válnak hasznossá, mert a piros szín az első, amit a csecsemők képesek megkülönböztetni. 

Hogyan segítik a kontrasztos kártyák a babák fejlődését?

  1. Látásfejlesztés: A kontrasztos kártyák segítenek a babáknak abban, hogy megtanuljanak ráfókuszálni a különböző tárgyakra.

  2. Figyelem és koncentráció: Az erős kontrasztok és egyszerű formák vonzzák a babák figyelmét, és segítenek nekik megtanulni, hogyan koncentráljanak hosszabb ideig egy adott tárgyra.

  3. Agyi stimuláció: A vizuális ingerek stimulálják az agy fejlődését, különösen az agy azon részeit, amelyek a látásért felelősek. 

Hogyan használjuk a kontrasztos kártyákat?

Tegyük a kártyát a baba látóterébe, körülbelül 20-30 centiméter távolságra az arcától. Mozgassuk lassan a kártyát egyik oldalról a másikra, figyelve, hogy a baba követi-e a szemével. Később, amikor a baba már nagyobb, helyezzük a kártyákat olyan helyekre, ahol fekhet vagy játszhat, hogy önállóan is nézegethesse őket.

A kontrasztos kártyák nemcsak praktikusak, hanem szórakoztatóak is. Segítenek a babáknak felfedezni a világot és hozzájárulnak az egészséges látásfejlődésükhöz.

Weboldalunkon kétféle kártyacsomagból válogathatsz: fekete-fehér kártyák 0-3 hónaposoknak és fekete-fehér-piros kártyák 3-6 hónaposoknak. Szerezd be őket még ma! 

Kosár

A kosara jelenleg üres