ENGLISH STORIES 4: BARÁTKOZZ MEG AZ ANGOLLAT TÖRTÉNETEK SEGÍTSÉGÉVEL!

ENGLISH STORIES 4: BARÁTKOZZ MEG AZ ANGOLLAT TÖRTÉNETEK SEGÍTSÉGÉVEL!

2023, október 31

Az English stories 4 ismét szép, érdekes és tematikusan sokrétű történeteket kínál, amelyeknek köszönhetően a negyedikesek gyakorolják az olvasást, írást, szövegértelmezést és beszédet angol nyelven.

Vidám és tanulságos történetek

Az English stories szerzője egy általános iskolai angol nyelvtanár, így nagyon jól tudja, hogy a gyerekeket a mindennapi élet különböző helyzetei érdeklik a legjobban. Ezért is volt ez a fő szempont a történetek megírásánál. A munkafüzetet lapozgatva a gyerekek elolvashatnak egy képeslapot Londonból, egy baráttól kapott e-mailt, megtanulhatnak gyümölcssalátát készíteni és asztalt teríteni, olvashatnak Magyarországról, ellátogathatnak az állatkertbe, egy farmra, strandra vagy az állomásra. Időpontot foglalhatnak az orvosnál és megtudhatják, mi történik a fogaikkal, ha sok édességet esznek.

Játékos kompozíció

Az English Stories 4 rövid, egyszerű és szórakoztató szövegeket tartalmaz, amelyeket a gyerekek a QR-kódoknak köszönhetően akárhányszor meghallgathatnak. A felvételek életre keltik az írott szöveget, segítik a helyes kiejtés elsajátítását és a szövegértelmezési képesség fejlesztését. Ezért a szerző azt javasolja, hogy a gyerekek először hallgassák meg a történeteket (akár többször is), majd maguk olvassák fel őket. Ily módon gyakorolják a helyes akcentust és intonációt. A szövegekben használt nehezebb szavakat és kifejezéseket magyarra fordítottuk, ami megkönnyíti az olvasott mondatok értelmezését. Minden szöveghez kérdések társulnak, valamint különféle feladatok keresztrejtvények, rajzolás, összekötés és egyéb feladatok formájában, amelyek támogatják a szöveggel való munkát és megkönnyítik az új szókincs berögződését.

A munkafüzet felhasználása

Az English stories kiegészítő didaktikai anyagként is használható angol órákon az iskolában, de úgyszintén hasznát lehet venni nyelvklubokban vagy egy otthoni kiegészítő tanulás során is. Az munkafüzetet azoknak a diákoknak ajánljuk, akik már elsajátították a legalapvetőbb angol szókincset.